Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

PROJEKTI ESS

Vseživljenjsko učenje je eno od prednostnih področij, ki jih Evropska unija podpira s pomočjo sredstev Evropskega socialnega sklada (ESS). S črpanjem teh sredstev se je tudi Sloveniji ponudila dodatna spodbuda za razvoj vseživljenjskega učenja in s tem tudi izobraževanja odraslih.

Andragoški center Slovenije je že v programskem obdobju 2004–2007 uspešno izpeljeval različne razvojne projekte s področja izobraževanja odraslih s podporo sredstev ESS.

V obdobju 2009 do 2011 smo s pomočjo sredstev ESS izvajali dva velika projekta, od katerih je bil eden namenjen ustvarjanju in prenosu novega znanja v omrežje izvajalcev izobraževanja odraslih, drugi pa razvojnemu delu na področju pismenosti in priznavanju predhodnega znanja:

Tudi v obdobju 2011 do 2014 smo s pomočjo ESS sredstev izvajali dva velika projekta, ki predstavljata nadaljevanje aktivnosti, začetih v obdobju od 2009 do 2011. Prvi projekt je bil namenjen predvsem usposabljanju in spopolnjevanju andragoških delavcev s temeljnim ciljem, da si pridobijo znanje, ki ga potrebujejo pri opravljanju svojega dela, drugi pa razvojnemu delu na področju pismenosti ter področju ugotavljanja in priznavanja neformalnega učenja:

V obdobju 2016 do 2022 s pomočjo ESS sredstev izvajamo tri projekte, ki predstavljajo nadaljevanje aktivnosti iz prejšnjih programskih obdobij, in sicer:
Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki