Izmenjava izkušenj v svetovanju ...

 

Naziv projekta:
Izmenjava izkušenj v svetovanju v izobraževanju odraslih
Naziv projekta v angleščini:
Exchange of Training Programme for Guidance in Adult Education
Časovni okvir:
2008
Program:
Leonardo da Vinci, Mobility, program sofinancira Ministrstvo za šolstvo v okviru Letnega delovnega načrta ACS
Koordinator:
Andragoški center Slovenije
Partnerske države:
Slovenija, Velika Britanija
Kontaktna oseba na ACS:
Mag. Tanja Vilič Klenovšek (tel.: 01 5842 584, faks: 01 5842 550, e-mail: tanja.vilic.klenovsek@acs.si)
Namen:
  • spoznati nove pristope in orodja za priznavanje znanja, ki so uveljavljeni v Veliki Britaniji v servisih 'izobraževalno svetovanje za odrasle', med drugim predvsem vlogo svetovalca v postopku preverjanja in potrjevanja predhodno pridobljenega znanja;
  • spoznati primere mreženja organizacij za doseganje večje kakovosti in celovitosti svetovalnega dela v izobraževanju odraslih.
Opis:
V zadnjih treh letih smo v razvoju svetovalne dejavnosti v svetovalnih središčih namenili posebno pozornost razvoju in vpeljevanju novih instrumentov in orodij za svetovalno delo ter poglabljanju partnerskega sodelovanja v lokalnih svetovalnih omrežjih, ki delujejo pri vseh 14 svetovalnih središčih (v mreži vseh središč imamo preko 250 partnerskih organizacij). Zato smo želeli kot del stalnega strokovnega spopolnjevanja svetovalcev v svetovalnih središčih njihovo znanje in izkušnje nadgraditi z organizacijo študijskega obiska v Angliji, kjer imajo tako pristope za vrednotenje predhodno pridobljenega znanja kot različne oblike sodelovanja različnih organizacij zelo dobro razvite. Študijski obisk, ki so se ga udeležili svetovalci iz svetovalnih središč ISIO in strokovnjaki z ACS, je potekal v juniju 2008.
Rezultati: Udeleženci so dodobra spoznali angleški izobraževalni sistem in organiziranost svetovanja za odrasle v Angliji, kjer pripisujejo pomen tako svetovanju za izobraževanje kot za razvoj poklicne poti in osebnega življenja. Pridobili smo nove poglede na delo svetovalca, ki mora imeti posluh za ranljive skupine odraslih in ki v svoje delo vse več vključuje postopke priznavanja znanja. Dobili smo nove zamisli za načine promocije svetovalne dejavnosti in tudi potrditev, da je za celovito obravnavo svetovanca potrebno sodelovanje z drugimi ustanovami.Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki