Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je objavil Katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, ki bo s praktičnimi rešitvami pomagal delodajalcem. Gre za prvi in edinstven priročnik v slovenskem prostoru, ki nudi rešitve s področja promocije in varovanja zdravja, ergonomije, kompetenc usposabljanj, medgeneracijskega povezovanja in zavzetosti. Izdelan je v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), ki ga izvajajo na skladu.

Nosilcem kadrovskega razvoja v podjetjih bodo ukrepi, ki se nanašajo na ključna vsebinska področja razvoja zaposlenih, olajšali uvajanje načrtnega upravljanja predvsem starejših. Poleg tega so predstavljene tudi izbrane dobre prakse iz Slovenije in drugih evropskih držav. Primeri iz podjetij namreč potrjujejo, da je z zavzetostjo za spremembe ter osredotočenostjo na cilj mogoče premikati meje tudi na tem področju.

Ob Katalogu ukrepov sta na voljo tudi plakata, ki ju lahko podjetja uporabijo za ozaveščanje pomena razvoja starejših zaposlenih ter igrani video posnetek, ki govori o problematiki demografskih sprememb in možnostih razvoja starejših zaposlenih.

Katalog je v celoti objavljen tukaj.
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki