Začenja se Evro-sredozemska konferenca Izobražujmo za dialog

Danes se v portoroškem Bernardinu začenja dvodnevna Evro-sredozemsko konferenca z naslovom Izobražujmo za dialog. O medkulturnem dialogu bodo razpravljali predstavniki vladnih in mednarodnih organizacij, civilne družbe, raziskovalci in novinarji (program).

Konferenco sta organizirali Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ob sodelovanju partnerjev, in sicer: 
Anna Lindh FundacijeEvro-sredozemske univerze (EMUNI), CMEPIUS-a in ACS-a. 

S konferenco ustvarjamo prostor za evro-sredozemski dialog na temo medkulturnosti in krepitve socialnih in državljanskih kompetenc. Pri zasledovanju in zagotavljanju regionalne in mednarodne stabilnosti igra osrednjo vlogo prav izobraževanje. Ta vloga mora biti vidna tudi pri krepitvi razumevanja aktualnih dogodkov in razmer med posamezniki v družbi, še posebno med mladimi. 

V času konference poteka zelo bogat spremljevalni program v obliki predstavitve dobrih praks na področju aktivnega državljanstva in izobraževanja za medkulturni dialog. Tako so se s primeri dobrih praks in gradivi predstavili štirje študijski krožki, in sicer iz Ljudske univerze Ajdovščina, Ljudske univerze Nova gorica, knjižnice Šmarje pri Jelšah in društva Dvig iz Dragomera. 
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki