Podeljene nagrade RS za izjemne dosežke in življenjsko delo na področju šolstva za leto 2017

Včeraj, na predvečer svetovnega dneva učiteljev, so podelili nagrade Republike Slovenije na področju šolstva. Slavnostni nagovor je imel dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, zbrane pa sta nagovorili še ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, in prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, predsednica Odbora za podeljevanje Nagrad Republike Slovenije na področju šolstva.

Letos je odbor nagrade podelil na petih področjih, in sicer eno nagrado za predšolsko vzgojo v vrtcih, dve nagradi za osnovno šolo, eno nagrado za srednje šole, pet nagrad za višje in visoko šolstvo ter eno nagrado za izobraževanje odraslih.

Med desetimi nagrajenci je tudi dr. Justina Erčulj, ki je prejela nagrado za izjemne dosežke na področju izobraževanja odraslih. Nagrajenka »je osrednja oseba razvojnoraziskovalnega dela na področju vodenja v vzgoji in izobraževanju, ki je ravnateljevanje z birokratske dejavnosti povzdignila na razsežnost strokovnega in trajnostnega delovanja.« (iz obrazložitve)


Več o nagrajencih najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport oziroma v obrazložitvi nagrad.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!    
           
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki