Septembrska izdaja e-glasila EPALE

Središčna tema portala EPALE je bila v septembru posvečena pismenosti odraslih. V najnovejši izdaji e-glasila EPALE (EPALE newsletter) vabijo k ogledu tematski podstrani Temeljne spretnosti (vsebina se razlikuje glede na izbiro jezikovne različice EPALE), kjer najdete zanimive spletne dnevnike, študije primerov, članke, poročila in druge vire, povabila na dogodke, ki jih o tej temi prirejajo po Evropi, ipd.

Od 4. do 7. septembra je na portalu zaživela živahna razprava o tem, kakšne spretnosti za boljšo pismenost potrebujejo odrasli ter kateri so dejavniki uspeha za učinkovito nacionalno politiko na tem področju. V njej je sodelovalo približno 50 udeležencev iz 21 držav, moderiral pa jo je David Mallows, tematski koordinator EPALE. Če ste diskusijo zamudili, si lahko še vedno ogledate komentarje in teme, o katerih so razpravljali (EPALE Discussion: Adult literacy – what skills do adults need and what makes for an effective policy?). 


V rubriki Novice iz Evrope je izpostavljena tudi novica o objavi razpisa za Priznanja za promocijo znanja in učenja odraslih za leto 2017 v Sloveniji

Vabljeni k branju prispevkov na to temo!
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki