16. do 18. maj 2017 – Študijski obisk kolegic iz Estonije

Na tridnevnem študijskem obisku smo gostili kolegici iz Estonske zveze neformalnega izobraževanja, ki združuje približno 60 različnih organizacij.

Program je vključeval obisk LU Radovljice, kjer so Pumovci uprizorili lutkovno predstavo o predsodkih, z njima poklepetali, direktorica pa jima je predstavila tudi druge dejavnosti, ki jih izvajajo.

V torek so ju gostji na RICu Novo mesto, kjer so se udeležile Parade učenja, direktorica in sodelavke RICa pa so jima predstavile raznolike dejavnosti. Ogledali sta si tudi projekt Klopce, ki ga izvajajo Pumovci: v sodelovanju MNZ in lokalno skupnostjo renovirajo klopi v sprehajališču Otona Župančiča in nanje zapisujejo stihe iz Župančičevih pesmi.

Zadnji dan sta preživeli na ACS-u, kjer smo jima predstavili naše delovanje, še posebej vrednotenja in priznavanja neformalno in priložnostno pridobljenega znanja in izkušenj odraslih, svetovanja v izobraževanju odraslih v Sloveniji in delo z ranljivimi skupinami (PIAAC, UŽU in PUM-O). Posebno pozornost smo namenili izobraževanju izobraževalcev, ki delujejo na omenjenih področjih.

Utrinke si lahko ogledate na strani Facebook.
<< nazaj

Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki