Za predvajanje potrebujete Flash player 8 ali všiji.
preskoči preverjanje
You need to upgrade your Flash Player
This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

PIAAC

 

Naziv projekta: Program za mednarodno ocenjevanje kompetenc odraslih
Naziv projekta v angleščini: Programme for the International Assessment of Adult Competences
Kratica: PIAAC
Časovni okvir: januar 2013 – junij 2015
Program:  
Spletna stran:

http://www.oecd.org/site/piaac, http://piaac.acs.si
 
Koordinator: Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj – OECD
Partnerskie države: Avstralija, Avstrija, Belgija, Češka, Čile, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Indonezija, Irska, Italija, Izrael, Japonska, Kanada, Koreja, Litva, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Nova Zelandija, Poljska, Ruska federacija, Singapur, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Turčija, Velika Britanija, ZDA
Kontaktni osebi:
dr. Petra Javrh (T: 01 5842 572, F: 01 5842 550, E: petra.javrh@acs.si)
mag. Ester Možina (T: 01 5842 591), F: 01 5842 550, E: ester.mozina@acs.si)
Vsebina:

Raziskava PIAAC je največja raziskava na področju izobraževanja odraslih v zgodovini, saj je v njej sodelovalo že več kot 155.000 odraslih med 16 in 65 letom iz 24 držav. V drugem krogu se raziskavi skupaj s Slovenijo pridružuje novih devet držav. Za Slovenijo je projekt nacionalnega pomena, saj bo v neposredno testiranje vključenih prek 6.000 odraslih iz vseh slovenskih regij v starosti od 16 do 65 let.

PIAAC prinaša vrsto novosti. Zmožnosti, ki jih meri, je opredelil kot ključne kompetence, ki jih uporablja posameznik v informacijski dobi pri delu, v svojem življenju in v osebnem ravnanju. V raziskavi merijo štiri vrste ključnih kompetenc, za vsako velja, da meri oboje – temeljne zmožnosti in zmožnosti na zahtevnih ravneh: reševanje problemov v tehnološko bogatih okoljih, pismenost, matematiko, ter bralne zmožnosti. Novost je ocenjevanje kompetenc, ki so potrebne na delovnem mestu, to pa so: uporaba bralnih in matematičnih možnosti na delovnem mestu, obvladovanje informacijske tehnologije, komuniciranje, predstavljanje in zmožnosti za skupinsko delo.
Zavzemamo se za ohranitev samostojnosti Andragoškega centra Slovenije.

Več

Vodilni in povezovalni v izobraževanju odraslih.

Več

Odgovarjamo na vprašanja, povezana z izobraževanjem odraslih.

Več

Objavljamo Pregled ponudbe izobraževanja odraslih v Sloveniji.

Več

Objavljamo novice o izobraževanju odraslih doma in v tujini.

Več

Pravno obvestilo Piškotki